ГоловнаСвіт

Обама вперше відкрито підтримав Гілларі Клінтон у президентській гонці (оновлено)

Діючий президент відзначив якість підготовки Клінтон.

Обама вперше відкрито підтримав Гілларі Клінтон у президентській гонці (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама у вівторок вперше виступив під час передвиборного мітингу виборців Демократичної партії в Північній Кароліні на підтримку кандидата Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

"Я прийшов сюди, оскільки вірю в Гілларі Клінтон і хочу, щоб вона стала наступним президентом", - заявив Обама з трибуни поруч із кандидатом від демократів.

Він наголосив, що "мав шанс побачити зблизька", наскільки колишній держсекретар є розумною і підготовленою. При цьому він зауважив, що ці якості Клінтон демонструвала навіть тоді, коли справи йшли не дуже добре - вона просто ставала сильнішою.

Говорячи про іншого кандидата в президенти США - Дональда Трампа, - Обама жодного разу не назвав його на ім'я.

"Я знаю, що інший хлопець говорить про те, як повернути Америці велич. Америка і так велика", - заявив американський президент.

Характеризуючи вибір між кандидатами, він відзначив, що це буде вибір між тим, чи будуть американці чіплятися за уявне минуле, або ж прагнути досягти нового успіху в майбутньому. У зв'язку з цим діючий президент наголосив, що Гілларі працюватиме саме на майбутнє.

Директор політичних програм Інституту Горшеніна назвав виступ Обами "першим серйозним входом у передвиборний проект Клінтон".

"За декілька годин до цього було усунуто головну перешкоду для подібної дії президента. Директор ФБР Джеймс Комі заявив, що його відомство не рекомендує Мін'юсту пред'являти звинувачення Клінтон у рамках скандалу з використанням службової пошти на особистому смартфоні під час її роботи на посаді держсекретаря. На його думку, в діях Клінтон немає складу злочину. Максимум - службова недбалість", - написав експерт у фейбуці.

"Уся ця нехитра комбінація відкриває прекрасні можливості для Трампа вкотре заявити про зажерливість істеблішменту, що провертає зухвалі договорняки на очах у всієї країни. Хороший подарунок", - резюмував Курмашов.

Як раніше повідомляло агентство, Трамп видалив твіт проти Клінтон під шквалом звинувачень в антисемітизмі.

Ще один кандитат у президенти Сандерс заявив, що голосуватиме за Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram