ГоловнаСвіт

Туреччина звинуватила в теракті 11 росіян і 6 турків

Раніше аналогічні звинувачення висунули 13 з 30 заарештованих.

Туреччина звинуватила в теракті 11 росіян і 6 турків
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Стамбула пред'явила звинувачення в причетності до теракту в аеропорту імені Ататюрка 17 заарештованим у цій справі, в тому числі 11 громадянам Росії і шістьом громадянам Туреччини.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на агентство DHA.

Раніше аналогічні звинувачення були пред'явлені 13 з 30 заарештованих.

Президент Туреччини Таїп Ердоган заявив у вівторок, що в причетності до теракту підозрюють громадян Росії з Дагестану, а також громадян Киргизії і Таджикистану, а саму атаку організувало терористичне угруповання "Ісламська держава".

Раніше у вівторок лідер Чечні Рамзан Кадиров опублікував прізвища чеченських терористів, які переховуються на території Туреччини, і попросив Ердогана прийняти рішення про повернення їх назад, у Чечню.

"Якщо турецькій владі потрібні дані про терористів, я ще раз їх називаю. Записуйте! Тархан Газієв, Ахмад Умаров Ахмад Патаєв, Ширвани Басаєв, Махран Саїдов, Різван і Усама Якубові, Асланбек Вадалов, Мовсар Чатаєв, Хаді Аласханов, Рустам Наурбаєв, Ширвані Басаєв , і їх ідейний наставник Мовладі", - написав Кадиров в Instagram.

Три смертники відкрили вогонь з автоматичної зброї поблизу стамбульського аеропорту 28 червня. Потім двоє з них привели в дію вибухові пристрої всередині терміналу, третій - біля входу в будівлю. За останніми даними, жертвами стали 45 осіб, понад 200 постраждали.

Як повідомляли, в Киргизстані заявили про російське громадянство двох із нападників в аеропорту Стамбула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram