ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ФСБ почала службову перевірку після автопробігу випускників академії на Gelandewagen

У ФСБ запропонували звільнити випускників академії, які брали участь у заїзді

ФСБ почала службову перевірку після автопробігу випускників академії на Gelandewagen
ФСБ

ФСБ Росії проводить службову перевірку у зв'язку з автопробігом випускників Академії відомства на Gelandewagen.

Про це повідомляється на сайті ФСБ.

"У зв'язку з публікаціями у засобах масової інформації матеріалів критичного змісту про організацію святкування випуску 2016 року слухачами Академії ФСБ Росії у Федеральній службі безпеки Російської Федерації проводиться відповідна службова перевірка", - йдеться в повідомленні.

Раніше у мережі з'явився відеозапис, на якому було знято кортеж з 28 автомобілів Mercedes-Benz Gelandewagen. В описі йшлося, що в автомобілях перебувають випускники Академії ФСБ. Разом з відео було оприлюднено фотографії пробігу, на яких видно учасників.

За фактом порушення правил дорожнього руху кортежем поліція почала перевірку. У прес-службі московської Державтоінспекції вивчають матеріали події.

Демонстративний пробіг розкритикував генерал-майор ФСБ у відставці Олександр Михайлов. Він запропонував звільнити випускників академії, які брали участь у заїзді, а також зробити їм догану. Михайлов зазначив, що співробітники ФСБ не повинні викладати у вільному доступі фото і відео, де видно їхні обличчя. Також він засудив публікацію фотографії, на якій було написано прізвища та імена випускників.

Російські спецслужби намагалися завербувати українського шифрувальника

Напередодні також стало відомо, що поліцейські зупиняли кортеж з Gelandewagen під час автопробігу.

"Їхали без порушень. Ми брали участь у цьому заїзді як оператори. Їхали всі в колоні, причому робили це максимально організовано. На парковках, де ми зупинялися, під'їжджали загони, питали і їхали, ніяких конфліктів не було", - розповів представник фірми, яка знімала відео пробігу.

Нагадаємо, 10 червня ФСБ порушила справу на телеведучого Євгена Кисельова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram