ГоловнаСвіт

Столтенберг оголосив порядок денний саміту НАТО у Варшаві

Буде ухвалено рішення, в тому числі, про зміцнення стабільності за межами кордонів альянсу

Столтенберг оголосив порядок денний саміту НАТО у Варшаві
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив порядок денний саміту у Варшаві 8-9 липня, інформує Інтерфакс-Україна.

За словами Столтенберга, лідери, які зберуться в Польщі, ухвалять ключові рішення щодо зміцнення обороноздатності і засобів стримування альянсу, а також зміцнення стабільності поза межами кордонів НАТО.

Генсек НАТО зазначив, що лідери узгодять дислокацію міжнародних батальйонів в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Столтенберг підкреслив, що заходи зі зміцнення обороноздатності також включають посилення присутності міжнародного батальйону НАТО в Румунії і удосконалення кібербезпеки, цивільної оборони та здатності протистояти атакам балістичних ракет.

За словами Столтенберга, літаки AWACS, обладнані системою радіолокаційного виявлення, надаватимуть інформацію глобальній коаліції, яка веде боротьбу з "Ісламською державою".

Генсек також пояснив, що очікується ухвалення рішення про розширення у центральному Середземномор'ї місії НАТО з боротьби з нелегальними перевізниками біженців до країн ЄС.

Нагадаємо

, президент Петро Порошенко заявив, що під час варшавського саміту НАТО буде погоджено пакет допомоги Україні на сектор безпеки і оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram