ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РПЦ заступилися за батьків, які б'ють дітей

У РПЦ вважають, що зміни у стати КК "Побої" не враховують "традиційні сімейні та моральні цінності російського суспільства"

У РПЦ заступилися за батьків, які б'ють дітей
Архиерейский собор РПЦ
Фото: www.patriarchia.ru

Патріарша комісія з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства при Російській православній церкві (РПЦ) дійшла висновку, що нова редакція статті Кримінального кодексу "Побої" позбавить батьків права фізично карати своїх дітей.

Про це йдеться на сайті РПЦ.

"Якщо нова редакція статті 116 Кримінального кодексу набуде чинності, це може призвести до кримінального переслідування сумлінних батьків (з накладенням покарання до двох років позбавлення волі) за будь-яке, навіть помірне і розумне використання фізичних покарань у вихованні дітей", - наголошується в повідомленні.

При цьому сторонні люди за такі самі дії щодо дитини кримінальної відповідальності не нестимуть, підкреслюється на сайті.

Комісія вважає, що нововведення не враховує "традиційні сімейні та моральні цінності російського суспільства" і спрямоване проти "прийнятого в російській культурі розуміння прав батьків".

"Не викликає жодних сумнівів, що діти повинні бути захищені від дійсно злочинних дій, ким би вони не здійснювалися, особливо коли мова йде про злочинне насильство. Однак немає жодних реальних підстав для того, щоб прирівнювати до таких злочинних посягань розумне і помірне вживання люблячими батьками у вихованні дитини фізичних покарань", - підкреслюється в документі.

29 червня Рада Федерації Росії схвалила законопроект про часткову декриміналізацію низки статей КК РФ. Зокрема, згідно з документом, кримінальне покарання за побої настає лише тоді, коли вони вчинені щодо дітей та інших близьких осіб, з хуліганських спонукань, з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної або релігійної ненависті або ворожнечі.

Нагадаємо, що в березні голова РПЦ патріарх Кирило назвав права людини "людинопоклонництвом" і "глобальною єрессю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram