ГоловнаСвіт

Саркозі покине посаду голови партії заради президентських перегонів

На партійних праймериз у листопаді Саркозі побореться з 13 опонентами-республіканцями

Саркозі покине посаду голови партії заради президентських перегонів
Николя Саркози
Фото: www.facebook.com/forumspbru

Екс-президент Франції Ніколя Саркозі заявив про намір перемогти у партійних праймериз, щоб стати єдиним кандидатом від правоцентристської партії "Республіканці" на виборах президента 2017 року.

Для цього, згідно зі статутом партії, він муситиме в серпні покинути пост голови "республіканців", пише французьке видання Les Echos.

"Саркозі зробив крок, який наблизив його до участі у праймериз. Оскільки, за його словами, це була (у вихідні дні) його остання національна рада (партійна рада) в якості голови "республіканців" перед партійними виборами цієї осені. Тому Ніколя Саркозі, згідно зі статутом партії, повинен піти у відставку наприкінці серпня, щоб стати офіційним кандидатом на праймериз", - пише видання.

ЗМІ нагадує, що на партійних праймериз у листопаді Саркозі побореться з 13 опонентами-республіканцями, які також вже оголосили про своє висунення. Його головними суперниками будуть колишні прем'єр-міністри Ален Жуппе та Франсуа Фійон і популярний французький політик Бруно Ле Мер.

Переможець праймериз опозиційної правоцентристської партії буде боротися за президентське крісло з Марін Ле Пен з Національного фронту і кандидатом від соціалістів, яким, на думку експертів, стане діючий глава держави Франсуа Олланд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram