ГоловнаСвіт

У Киргизстані заявили про російське громадянство двох з нападників в аеропорту Стамбула

Офіційно оприлюднених даних про громадянство третього з нападників поки що немає.

У Киргизстані заявили про російське громадянство двох з нападників в аеропорту Стамбула
Фото: EPA/UPG

У Киргизстані у відповідь на повідомлення, що серед нападників на аеропорт у Стамбулі був громадянин цієї країни, заявили, що двоє з нападників були громадянами Росії, повідомляє Радіо Свобода.

У Міністерстві закордонних справ Киргизстану заявили, що в Туреччині двох російських громадян ідентифікували як Ракім Булгаров і Вадим Османов.

Офіційно оприлюднених даних про громадянство третього з нападників поки що немає.

Раніше в п'ятницю в МЗС Киргизстану заявляли, що повідомлення про громадянство цієї країни одного з нападників передчасне, поки не зроблено аналіз ДНК. За словами представника консульства Киргизстану в Стамбулі Руслана Молдакунова, на результати цього аналізу очікують тільки через кілька днів.

Раніше турецькі засоби масової інформації цитували слова неназваного турецького чиновника про те, що троє нападників були громадянами Киргизстану, Узбекистану та Росії.

В Узбекистані ці повідомлення не коментували.

Посол Росії в Туреччині Андрій Карлов заявив, що не має ніякої інформації про причетність до нападів громадян Росії.

Нагадаємо, ввечері у вівторок, 28 червня, близько 22:00 за Києвом на вході, виході і парковці терміналу стамбульського аеропорту імені Ататюрка смертники відкрили вогонь з вогнепальної зброї і привели в дію вибухові пристрої.

У результаті теракту в головному міжнародному аеропорту Стамбула постраждали 250 людей.

Серед людей, які отримали поранення в результаті теракту, є громадяни Саудівської Аравії, Афганістану, Узбекистану, Пакистану, України і Швейцарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram