ГоловнаСвіт

Прем'єр Китаю обіцяє зробити економіку країни більш інноваційною та відкритою

Лі Кецян обіцяє жорстко захищати права на інтелектуальну власність і покращувати умови для ведення бізнесу.

Прем'єр Китаю обіцяє зробити економіку країни більш інноваційною та відкритою
Прем'єр Держради КНР Лі Кецян (ліворуч)
Фото: Xinhua/Pang Xinglei

Прем'єр Китайської Народної Республіки Лі Кецян розповів про нові підходи до розвитку країни під час форуму Нових Чемпіонів (Літнього Давосу), який проходив у цьому році в Тяньцзіні з 26 по 28 червня. Основні тези його виступу можна прочитати на сайті LB.ua.

"Китай проведе реформи, запровадить інновації та збільшить відкритість, щоб його розвиток менш залежав від природних ресурсів, і щоб його рушійною силою були людські ресурси та інновації. Це дасть можливість китайській економіці підтримувати помірно високий темп зростання і перейти на помірно високий рівень розвитку", - сказав прем'єр.

Країна буде заохочувати мале підприємництво та інновації, в тому числі в інформаційних технологіях.

"Китай буде активно заохочувати масову участь в економіці, а також економіку спільного використання для реалізації потенціалу кожної людини в підприємництві й інноваціях. Це буде сприяти обґрунтованому розподілу прибутків, розширенню групи середнього доходу, дозволить більшій кількості людей, особливо молоді, здійснити свої мрії завдяки наполегливій праці, а також буде просувати соціальну рівність і справедливість", - сказав Лі Кецян.

При цьому Китай буде покращувати адміністративне управління, делегувати повноваження, зміцнювати регулювання і покращувати держпослуги.

Також країна планує провести скоординовані реформи у фіскальній, податковій, фінансовій, інвестиційній та інших основних сферах.

"Уряд здійснив загальнонаціональну реформу із заміни податку на бізнес податком на додану вартість для зниження рівня оподаткування та зменшення податкового тиску на бізнес. Уряд продовжуватиме покращувати сучасний фінансовий регуляторний режим, буде робити більше для усунення перешкод для приватного бізнесу та стимулювання приватних інвестицій, а також жорсткого захисту прав інтелектуальної власності", - сказав високопоставлений китаєць.

Окремо прем'єр Китаю зазначив, що підстав для постійного падіння курсу юаня немає, і що країна має можливості для підтримки курсу юаня на здатному до адаптації і збалансованому рівні.

Нагадаємо, прем'єр Китаю розповів про методи боротьби з економічною кризою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram