ГоловнаСвіт

США заявили про нові небезпечні маневри російського корабля в Середземному морі

Російський "Ярослав Мудрий" наблизився до американського крейсера з розчохленою зброєю

США заявили про нові небезпечні маневри російського корабля в Середземному морі
Фото: www.tatar-inform.ru

ВМС США повідомили про "небезпечні" маневри російського вартового корабля "Ярослав Мудрий" у Середземному морі поряд з американським крейсером San Jacinto.

Про це повідомляє Defense News з посиланням на звіт відомства.

Згідно з даними звіту, "Ярослав Мудрий" 30 червня наблизився до San Jacinto на відстань приблизно у 137 метрів з розчохленою зброєю. Про яку саме зброю йдеться, в повідомленні не вказано.

Напередодні в Європейському командуванні збройних сил США (EUCOM) заявили про те, що російський сторожовий корабель "Ярослав Мудрий" подав американському есмінцю "Грейвлі" помилкові сигнали під час зближення у Середземному морі.

"Ярослав Мудрий" подав сигнал "куля-ромб-куля", що означає за міжнародними правилами, що корабель обмежений у русі. При цьому сторожовик міняв курс і швидкість так само, як і американський есмінець Gravely, що знаходився поряд. Через це на есмінці визнали, що російський корабель подав неправдивий сигнал і насправді намагався перешкоджати роботі іншого американського судна - авіаносця "Гаррі Труман".

Нагадаємо, що у квітні 2016 року російські Су-24 пролетіли в небезпечній близькості над американським есмінцем "Дональд Кук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram