ГоловнаСвіт

У Бразилії суд заблокував $6 млн на рахунках Facebook

Facebook відповідає за відмову сервісу WhatsApp, що належить соцмережі, розкрити переписку наркоторговців

У Бразилії суд заблокував $6 млн на рахунках Facebook
WhatsApp
Фото: EPA/UPG

Бразильський суд заблокував 19,5 млн реалів (близько $6,07 млн) на рахунках Facebook в зв'язку з тим, що належить соцмережі сервіс WhatsApp відмовився розкрити листування кількох користувачів, підозрюваних у причетності до наркоторгівлі.

Про це повідомляє G1.

За останні п'ять місяців месенджер накопичив штрафів на $6 млн, але оскільки WhatsApp не має свого рахунку в Бразилії, суд заблокував кошти Facebook у цій країні. При цьому суд вирішив не припиняти роботу сервісу.

З січня федеральна поліції Бразилії веде розслідування відносно міжнародної мережі продавців кокаїну. Учасники угруповання наркоторговців спілкувалися через WhatsApp, тому поліція хотіла отримати доступ до їхнього листування, щоб встановити основних покупців наркотиків і знайти інших фігурантів справи. Однак месенджер відмовився розкрити їхнє листування.

На початку травня суд у Бразилії постановив заблокувати WhatsApp на 72 години. Це був другий випадок блокування месенджера в Бразилії: у грудні 2015 року суддя в Сан-Паулу постановив призупинити роботу WhatsApp на 48 годин за те, що в компанії відмовилися видавати правоохоронним органам листування користувачів.

У бкркзні в Сан-Паулу заарештували Дієго Дзодана, віце-президента латиноамериканського підрозділу Facebook. Його звинуватили в ігноруванні судового припису, що стосується секретного розслідування справи про організовану злочинність і наркоторгівлю, але згодом відпустили.

WhatsApp у Бразилії використовують більш ніж 100 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram