ГоловнаСвіт

Танкер із частково українським екіпажем затримали в Лівії

Це не перший випадок затримання в Лівії морських суден, членами екіпажів яких є українські моряки.

Танкер із частково українським екіпажем затримали в Лівії
Фото: mega-flags.com

Поблизу берегів Лівії затримали танкер з українцями на борту.

Про це Консульська служба МЗС інформує в Фейсбуці.

"У вівторок, 28 червня, поблизу порту м. Завія лівійська берегова охорона затримала танкер "Temeteron" (держава прапора - Беліз) за підозрою в скоєнні контрабанди нафтопродуктів за межі Лівії. За наявною інформацією, з дев'яти членів екіпажу п'ятеро - громадяни України", - йдеться в повідомленні.

Зараз танкер перебуває в порту Тріполі. Розпочато слідство.

Згідно з повідомленням, посольство України в Тунісі вживає заходи з метою з'ясування обставин затримання вказаного судна, а також забезпечення прав українських моряків, у тому числі надання їм кваліфікованого адвокатського захисту та послуг перекладача.

На жаль, це вже не перший випадок затримання в Лівії в 2016 році морських суден, членами екіпажів яких є українські моряки, відзначають у МЗС.

"Можливості реагування і захисту наших співвітчизників у Лівії вкрай обмежені в зв'язку з неможливістю виконання органами державної влади цієї країни своїх функцій повною мірою на всій її території. Через загрозу безпеки персоналу посольства України в Лівії з лютого 2015 воно тимчасово працює в Тунісі", - наголошено в повідомленні.

Як повідомляли на початку травня, в Лівії з полону терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) звільнили 13 українських медиків.

Нагадаємо, після повалення лівійського лідера Муаммара Каддафі в 2011 році та громадянської війни в країні і до недавнього часу діяли два уряди: демократично обраний і визнаний світовою спільнотою в Тобруку, а також ісламістський - у Тріполі. При цьому в конфлікті також брали участь озброєні бойовики. В лютому в Лівії було оголошено новий склад Уряду національної єдності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram