ГоловнаСвіт

В Афганістані таліби підірвали два автобуси з кадетами поліції

"Талібан" далі нарощує активність в Афганістані

В Афганістані таліби підірвали два автобуси з кадетами поліції
Теракт к Кабуле (Архив)
Фото: EPA/UPG

У передмісті афганської столиці Кабула терористи-смертники з ісламістського угруповання "Талібан" знищили два автобуси, у яких їхали випускники поліцейської академії. За попередніми даними, загинули 27 людей, 40 отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Представник "Талібану" заявив, що перший терорист-смертник атакував автобус з поліцейськими кадетами і їхніми інструкторами, а другий підірвав себе вже після того, як на місце події приїхала рятувальна служба.

Раніше, 20 червня, у Кабулі напали на охорону посольства Непалу. Тоді терорист підбіг до автобусу, в якому знаходилися охоронці, як тільки він виїхав з території дипмісії, і підірвав себе. Того дня загинули 14 людей, ще вісьмох було поранено, в тому числі відвідувачів ринку, що знаходиться неподалік.

Тоді відповідальність за теракт також взяв на себе "Талібан". Бойовики заявили, що атаки були помстою за страту шести талібів афганською владою.

Ісламістський рух "Талібан" оформився в Афганістані у 1994 році. З 1996-го по 2001 рік правив країною, у 2003 році ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Усамі бін Ладену після теракту 11 вересня 2001 року у Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюється у 27 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram