ГоловнаСвіт

Боріс Джонсон відмовився висуватися на посаду прем'єра Британії

Активний прихильник Брекзиту не наважився очолити процес виходу з ЄС.

Боріс Джонсон відмовився висуватися на посаду прем'єра Британії
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Колишній мер Лондона Боріс Джонсон, який активно закликав до виходу Великобританії з Євросоюзу, заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на посаду голови Консервативної партії і прем'єр-міністра країни. Про це пише ВВС.

Заява Джонсона, якого називали одним з лідерів кампанії на підтримку виходу Великобританії з Євросоюзу, стала несподіванкою. Букмекери вважали його фаворитом у боротьбі за цю посаду.

Замість Джонсона про висунення своєї кандидатури на посаду прем'єр-міністра оголосив міністр юстиції Майкл Гоув. Про своє висунення в прем'єри також заявила міністр внутрішніх справ Тереза Мей. На відміну від Джонсона і Гоува, які агітували за вихід з Євросоюзу, вона була прихильницею збереження членства Великобританії в ЄС.

Нагадаємо, що Консервативна партія перебуває при владі у Великобританії з 2010 року. Весь цей час прем'єр-міністром був Девід Кемерон.

Однак наступного дня після референдуму, на якому перемогу здобули прихильники виходу з Євросоюзу, Кемерон, який закликав голосувати за збереження членства в Євросоюзі, заявив про свою відставку. Він пообіцяв до жовтня піти з уряду і залишити посаду лідера Консервативної партії.

Джонсон одразу став у букмекерів фаворитом у боротьбі за прем'єрське крісло. Терезі Мей вони віддавали друге місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram