ГоловнаСвіт

Удову вбитого російського журналіста призначено на посаду судді Верховного суду РФ

Катерина Корнелюк і сестра другого загиблого журналіста Волошина просили Путіна помилувати Савченко.

Удову вбитого російського журналіста призначено на посаду судді Верховного суду РФ
Екатерина ​Корнелюк
Фото: newsru.com

Рада Федерації Росії в середу за поданням президента РФ Володимира Путіна призначила Катерину Корнелюк на посаду судді Верховного суду Росії.

Джерело РИА Новости в апараті палати повідомило, що вона вдова російського журналіста ВДТРК Ігоря Корнелюка, за вбивство якого на підставі сумнівних доказів засудили українську військовослужбовицю Надію Савченко. Згодом Корнелюк і сестра другого загиблого журналіста Антона Волошина попросили російського президента Володимира Путіна помилувати Савченко, йдеться в повідомленні.

Представляючи кандидатуру Корнелюк, повпред президента в Раді федерації Артур Муравйов зазначив, що досі вона займала посаду судді арбітражного суду Ямало-Ненецького округу.

У документах Вищої кваліфікаційної колегії суддів йдеться, що Корнелюк (народилася 1977 року) має стаж у юриспруденції більш ніж шість років. Заплановано, що вона буде працювати в колегії з економічних спорів.

Кореспондент ВДТРК Ігор Корнелюк і звукорежисер Антон Волошин потрапили під мінометний обстріл у районі селища Металіст, що неподалік Луганська 17 червня. У результаті Корнелюк отримав важкі поранення і згодом помер у лікарні. Волошин спочатку значився зниклим безвісти, але потім стало відомо, що він також загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram