ГоловнаСвіт

Прокуратура Франції відкрила справу через нові погрози на адресу Charlie Hebdo

Невідомі погрожували вбити кількох співробітників сатиричного видання.

Прокуратура Франції відкрила справу через нові погрози на адресу Charlie Hebdo
Charlie Hebdo
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Франції відкрила справу за фактом нових погроз співробітникам французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo.

Як повідомляє Le Parisien, провадження відкрили тиждень тому в режимі секретності.

Розслідування розпочато у зв'язку з публікацією на сторінці видання у Facebook третіми особами декількох послань, які були розцінені як "серйозна загроза". Вони, зокрема, містили обіцянку вбити декількох співробітників. Згодом пости були видалені.

Лист з аналогічними погрозами надійшов у редакцію Charlie Hebdo поштою, розповіло джерело, близьке до розслідування. За його словами, послання приходили на адресу тижневика протягом 3-4 днів у середині червня.

"У цій справі нічого не можна пускати на самоплив. Особи авторів погроз повинні бути встановлені, а вони самі щонайменше повинні пояснити свої вчинки", - уточнило джерело.

У редакції Charlie Hebdo ситуацію коментувати відмовилися.

Нагадаємо, 7 січня 2015 року під час збройного нападу на офіс редакції Charlie Hebdo в Парижі було вбито 12 осіб, зокрема 10 співробітників видання і двох поліцейських. Нападників було двоє, вони здійснили близько тридцяти пострілів з автоматичної зброї.

За основною версією, приводом для атаки стала публікація у виданні карикатур на пророка Мухаммеда. За іншими даними, напад спровокувала карикатура на одного з лідерів терористичного угруповання "Ісламська держава". Основних фігурантів кримінальної справи про атаку на редакцію - братів Саїда і Шеріфа Куаші - пізніше ліквідувала французька поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram