ГоловнаСвіт

Росія зніме заборону на відвідування туристами Туреччини

У Кремлі хочуть від Анкари додаткових кроків для забезпечення безпеки громадян РФ на території Туреччини.

Росія зніме заборону на відвідування туристами Туреччини

Росія має намір зняти заборону на відвідування туристами Туреччини.

Про це повідомляє прес-служба Кремля за підсумками телефонних переговорів президента РФ Володимира Путіна і президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Голови країн говорили про необхідність відновлення двосторонніх відносин. Путін пообіцяв доручити уряду почати переговори з Туреччиною про відновлення співпраці. У Кремлі пояснили, що мова йде про намір зняти для російських туристів обмеження на відвідування Туреччини.

"При цьому бажано, щоб турецький уряд вжив додаткових заходів, спрямованих на забезпечення безпеки російських громадян на території Туреччини", - повідомили в Кремлі.

Телефонна розмова президентів тривала близько 45 хвилин. Путін висловив співчуття Ердогану у зв'язку з терактом в аеропорту Стамбула. У результаті вибухів, які напередодні ввечері влаштували терористи-смертники, загинула 41 людина, понад 140 були поранені.

Росія призупинила польоти до Туреччини після того, як у листопаді турецькі військові збили російський літак Су-24, що порушив повітряний простір країни. Військові говорили, що відправили десять попереджень пілотам.

Як повідомляли раніше, Ердоган і Путін домовилися про особисту зустріч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram