ГоловнаСвіт

США і Канада висловили підтримку Туреччини після теракту у Стамбулі

Кандидати в президенти США закликали протистояти силам тероризму та джихаду у всьому світі

США і Канада висловили підтримку Туреччини після теракту у Стамбулі
Джош Эрнест
Фото: radiosvoboda.org

Вашингтон підтримує Туреччину, яка є союзником США у НАТО і партнером у боротьбі з тероризмом.

Про це заявив прес-секретар Білого Дому Джош Ернест, коментуючи вибухи в аеропорту Стамбула, інформує euronews.

Він також заявив, що мін'юст і ФБР координують свої дії з іншими федеральними відомствами США і пропонують допомогу турецьким колегам.

Потенційний кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що теракт в аеропорту Стамбула доводить, що загроза тероризму у світі висока як ніколи раніше: "Друзі, відбувається щось жахливе. Це дуже погано, але ми стаємо розумнішими і жорсткішими і не дозволимо розвалити нашу країну. Це все дуже погано" , - заявив він.

"Ще одна терористична атака, цього разу в Туреччині. Чи усвідомить світ коли-небудь, що відбувається? Так сумно", - написав він у своєму "Твіттері".

"Ми повинні робити все можливе, щоб утримувати цей жахливий тероризм поза межами США", - додав він.

У свою чергу, потенційний кандидат в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон заявила: "Сьогоднішня атака у Стамбулі тільки зміцнює нашу рішучість протистояти силам тероризму та радикального джихаду у всьому світі. Ми повинні поглиблювати наше співробітництво з нашими союзниками і партнерами на Близькому Сході і в Європі, щоб усунути цю загрозу".

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо також заявив, що "Канада рішуче засуджує сьогоднішній смертельний напад у Туреччині". "Мої думки з жертвами, і ми підтримуємо наших союзників у боротьбі з тероризмом", - написав він у своєму "Твіттері".

Увечері у вівторок, 28 червня, близько 22:00 за Києвом на вході, виході і парковці терміналу стамбульського аеропорту імені Ататюрка смертники відкрили вогонь з вогнепальної зброї і привели в дію вибухові пристрої. В результаті вибуху загинули 36 людей, 147 отримали поранення.

Раніше лідери ЄС засудили теракт у Стамбулі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram