ГоловнаСвіт

Ердоган вибачився перед Путіним за збитий Су-24

Президент Туреччини готовий компенсувати завдані збитки.

Ердоган вибачився перед Путіним за збитий Су-24
Фото: EPA/UPG

Російський президент Володимир Путін отримав послання від президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, в якому турецький лідер висловив співчуття у зв'язку із загибеллю російського пілота у збитому Су-24.

"У нас ніколи не було бажання і наміру збити літак, що належить Російській Федерації", - наводять витяги з листа на сайті Кремля.

"Я хочу ще раз висловити своє співчуття і глибокі співчуття родині загиблого російського пілота і кажу: вибачте. Усім серцем поділяю їхній біль. Сім'ю російського пілота ми сприймаємо як турецьку родину. В ім'я полегшення болю і тяжкості завданих збитків ми готові до будь-якої ініціативи", - написав Ердоган.

У посланні також наголошено, що стосовно громадянина Туреччини, ім'я якого асоціюють зі смертю російського пілота, розпочато судове розслідування.

Нагадаємо, вибачення з боку турецької влади було однією з головних умов Кремля для відновлення взаємин з Анкарою після того, як турецькі ВПС збили російських Су-24 в листопаді минулого року. Москва неодноразово заявляла, що для нормалізації відносин Туреччина повинна попросити пробачення і відшкодувати збиток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram