ГоловнаСвіт

Поліція затримала євродепутата під час розгону гей-прайду в Стамбулі

Турецька влада заборонила Марш рівності.

Поліція затримала євродепутата під час розгону гей-прайду в Стамбулі
Фото: twitter.com/KaosGL

Турецька поліція в неділю застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати учасників гей-прайду в Стамбулі. Затримали 19 осіб, у тому числі депутата Європарламенту Террі Райнтке і депутата Бундестагу Фолькера Бека (політиків, втім, швидко відпустили).

Як повідомляє Reuters, щорічні гей-паради проводять у Стамбулі з 2003-го. Цього року його призначили на 26 червня. До минулого року жодних інцидентів під час проведення заходу, в якому брали участь десятки тисяч людей, не виникало. Але у 2015 році поліція застосувала водомети і гумові кулі, щоб розігнати людей, які брали участь у ньому.

Цього року влада Стамбула вирішила заборонити проведення гей-прайду з міркувань громадської безпеки.

На відміну від багатьох ісламських країн, у Туреччині гомосексуалізм не вважають злочином, але значна частина населення ставиться до геїв вороже.

Тиждень тому турецька поліція також із застосуванням сльозогінного газу і гумових куль розігнала людей, які вийшли на парад підтримки трансгендерів у Стамбулі.

Нагадаємо, що український Марш рівності із посиленою охороною з боку поліції відбувся 12 червня в Києві. Участь у ньому взяли близько тисячі осіб, зокрема євродепутати Ребекка Хармс, Ана Гомеш і Софія інт Велд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram