ГоловнаСвіт

Британський єврокомісар Джонатан Хілл подав у відставку

Його портфель передано одному з віце-президентів Єврокомісії.

Британський єврокомісар Джонатан Хілл подав у відставку
Фото: EPA/UPG

Європейський комісар з фінансових ринків, британець Джонатан Хілл подав у відставку в зв'язку з результатами референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу. Його портфель передано віце-президенту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу, пише УНІАН.

"З великим жалем я прийняв рішення Джонатана Хілла піти у відставку з Європейської комісії. Хілл - досвідчений політик, якого я дуже поважаю і хочу щиро подякувати йому як члену моєї команди за віддану і професійну роботу", - йдеться в заяві президента ЄК Жан-Клода Юнкера з приводу відставки єврокомісара.

За словами Юнкера, зі самого початку мандата цієї комісії він хотів, щоб саме британець був відповідальний за фінансову політику як "знак моєї впевненості в членстві Сполученого Королівства в ЄС".

"На превеликий жаль, зараз ситуація змінилася. Я намагався переконати Джонатана Хілла залишитися комісаром. Я вважаю, що він є справжнім європейцем, а не просто комісаром від Великобританії. Однак, я розумію його рішення і поважаю його", - зауважив президент ЄК.

Нагадаємо, що напередодні Юнкер підписався під заявою лідерів Євросоюзу про те, що Великобританія повинна якомога швидше почати переговори про свій вихід зі складу Союзу, щоб не створювати непотрібну напруженість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram