ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії за хабар заарештували губернатора

Чиновник проведе в СІЗО мінімум два місяці.

У Росії за хабар заарештували губернатора
Фото: sledcom.ru

Басманний суд Москви в суботу заарештував губернатора Кіровської області Микиту Бєлих, обвинуваченого в отриманні великого хабара.

Як повідомляє"Інтерфакс", Бєлих проведе в СІЗО мінімум два місяці - до 24 серпня.

Захист губернатора просив відпустити його під заставу або взяти під домашній арешт у підмосковному селищі. "Я хочу довести, що я не брав хабарів, не беру і ніколи цього робити не збирався. Я маю намір довести, що я чесна людина. Я вважаю, що якраз в інтересах слідства і суду обрати мені той запобіжний захід, який є достатнім", - сказав Бєлих.

Адвокат відзначав, що Бєлих є шанованою людиною, законно обраним губернатором, а стан його здоров'я в СІЗО може сильно погіршиться, так як у нього раніше діагностовано цукровий діабет.

Бєлих взяли на гарячому ввечері в п'ятницю. Слідчий комітет РФ опублікував фотографії, де видно, як на долонях губернатора світиться барвник, яким позначили купюри.

Фото: sledcom.ru

Губернтора підозрюють в отриманні € 400 тисяч хабара за заступництво Новов'ятського лижного комбінату і Лісогосподарської керуючої компанії. Нібито губернатор обіцяв закривати очі на порушення при реалізації інвестпроектів. Управління з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету РФ пред'явило губернатору звинувачення в отриманні хабара в особливо великому розмірі (ч.6 ст.290 КК РФ)

Бєлих - останній лідер опозиційного Союзу правих сил, що розпався в 2008 році.

Кіровська область міститься за 600 км на схід від Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram