ГоловнаСвіт

Держдеп назвав переговори Нуланд у Москві конструктивними

Сторони "докладно зосередилися на питаннях безпеки в рамках Мінських угод".

Держдеп назвав переговори Нуланд у Москві конструктивними
Фото: http://lenta.ru

Помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд у Москві провела "конструктивні переговори" з питань припинення вогню на сході України, виведення важких озброєнь і забезпечення повного доступу для СММ.

Про це повідомили в п'ятницю в Державному департаменті США, пише Укрінформ.

"Обговорення були дуже детальними, ретельними і конструктивними", - наголосили в зовнішньополітичному відомстві США.

При цьому зазначено, що сторони "докладно зосередилися на питаннях безпеки в рамках Мінських угод, у тому числі на те, як швидше домогтися повного припинення вогню, відведення важкої артилерії і забезпечити повний і безперешкодний доступ представникам ОБСЄ в східну частину України".

Крім того, йшлося про поточну роботу з реалізації політичних і гуманітарних аспектів мінських домовленостей на підтримку "нормандського процесу".

При цьому наголошено, що Нуланд перебувала в Москві в складі делегації разом зі старшими керівниками управлінь Ради національної безпеки США Селестою Волендер і Чарльзом Купчаном. Від російської сторони делегацію очолив помічник президента РФ Владислав Сурков.

Нагадаємо, в середу Нуланд у Києві провела зустрічі з Президентом Петром Порошенком і заступником голови АП Костянтином Єлісєєвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram