ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума схвалила законопроект про створення "чорних списків" уболівальників

У майбутньому організатори змагань у РФ зможуть вимагати разом із квитками документи, що засвідчують особу.

Держдума схвалила законопроект про створення "чорних списків" уболівальників
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Держдума Росії схвалила в третьому читанні поправки до закону про фізкультуру і спорт, які вводять обов'язкову ідентифікацію глядачів під час продажу квитків на офіційні спортивні змагання.

Трансляцію засідання вели на сайті нижньої палати парламенту Росії, повідомляє "Дождь".

Згідно з поправками, передбачається ведення списку осіб, яким, за рішенням суду, заборонено відвідувати офіційні спортивні змагання. Цей список буде розміщено у відкритому доступі на офіційному сайті МВС. Організатори матчів не повинні допускати на трибуни вболівальників, які потрапили в цей список.

Окрім того, організатори змагань зможуть встановлювати вимоги до вхідних квитків, у тому числі вводячи ідентифікацію глядачів за документами, що засвідчують особу. Які це будуть змагання, визначить уряд.

Віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович раніше заявляв, що до чемпіонату світу з футболу 2018 року, який пройде в Росії, необхідно створити "чорні списки" як російських, так і іноземних уболівальників.

У 2013 році Держдума ухвалила закон про штрафи для вболівальників-порушників і заборону на відвідування матчів терміном до семи років для особливо злісних порушників.

Нагадаємо, 11 червня матч між Англією і Росією завершився з рахунком 1:1, причому росіяни зрівняли рахунок на останній хвилині. Відразу після закінчення матчу російські вболівальники перебралися в сектор, де були англійські фанати. Бійку вдалося зупинити тільки після втручання стюардів, які працювали на матчі. Матчу передувала масова бійка російських і англійських фанатів на вулицях Марселя. В результаті масової бійки англійський уболівальник, якого сильно побили, опинився в стані коми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram