ГоловнаСвіт

Brexit не вплине на безвізовий режим ЄС з Україною, - МЗС

Клімкін спілкувався з цього приводу з представниками країн ЄС

Brexit не вплине на безвізовий режим ЄС з Україною, - МЗС
Фото: www.segodnya.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запевнив, що результат референдуму в Великобританії не відкладе питання щодо безвізового режиму з ЄС для України.

Про це він заявив в ефірі каналу "112".

"Ми повинні бути чесними самі з собою. Звичайно, ЄС буде витрачати чимало часу і зусиль на переговори з Британією щодо параметрів виходу, щодо тимчасових рамок виходу. Це буде одним з основних питань... Але я абсолютно впевнений, не вважайте це якоюсь формальною заявою чи гаслом, що ключові питання, такі як безвізовий режим, не опиняться на якомусь додатковому треку, додатковому напрямку", - сказав Клімкін.

Він додав, що спілкувався з цього приводу з представниками країн ЄС.

"Тут у нас є політична позиція всіх країн ЄС. Я говорив з багатьма представниками країн, ми аналізували різні варіанти голосування в Британії, і політична позиція була однозначно чіткою: спочатку виконання Україною всіх зобов'язань, зараз схвалення Європарламентом можливого механізму оцінки міграційних ризиків у разі виникнення таких ризиків... Потім політичне рішення окремо щодо кожної країни", - сказав Клімкін.

Як повідомлялося, за збереження Британії в Євросоюзі проголосували в Шотландії, Північній Ірландії та Лондоні. Велика частина графств Англії - проти.

Прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон вже заявив, що до жовтня піде у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram