ГоловнаСвіт

Міністр оборони Ізраїлю першим сів за штурвал новітнього винищувача F-35

Ізраїль став єдиним союзником США, який отримав право на встановлення на F-35 власних систем

Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман виступив на церемонії представлення винищувача-бомбардувальника п'ятого покоління F-35, розробленого американською компанією Lockheed Martin.

Найближчим часом перші два з 33 літаків, придбаних урядом для ізраїльських ВПС, прибудуть на базу "Неватім", розташовану в Негеві, повідомляє LB.ua з посиланням на джерела в міноборони Ізраїлю.

"Ізраїль пишається тим, що став не тільки першим союзником США, який отримає новітній бойовий літак, але і єдиним, який отримав право на встановлення на F-35 власних систем. Придбання бойових літаків нового покоління дозволить Ізраїлю надовго зберегти свою повітряну перевагу на Близькому Сході", - зазначив голова оборонного відомства.

Поповнення ізраїльських ВПС передовими у світі, суперсучасними бойовими літаками посилить стримувальний потенціал Ізраїлю. F-35 - це літак-невидимка, який може проникати в повітряний простір супротивника, залишаючись непомітним для радарів. Він значно поліпшить оперативні можливості ізраїльських ВПС.

Після закінчення церемонії Авігдору Ліберману надали право першим піднятися в кабіну F-35. Потім відбулася екскурсія в цех, де збираються нові літаки.

Поруч із табличкою, на якій вказано місце базування літака, котрий в Ізраїлі отримав найменування "Адір", Авігдор Ліберман написав: "Кращий літак для кращих льотчиків".

Нагадаємо, раніше у червні повідомлялося, що Ізраїль побудує підземний паркан навколо сектору Гази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram