ГоловнаСвіт

Країни Європи продовжать економічне співробітництво з Британією, - британський експерт

За словами Мартіна Нанна, Британії не подобається ЄС у політичному сенсі, а не в економічному.

Країни Європи продовжать економічне співробітництво з Британією, - британський експерт
Мартин Нанн
Фото: Сергей Нужненко

Європейські країни продовжать економічне співробітництво з Великобританією, оскільки вона є третім найбільшим інвестором у світовій економіці.

Про це заявив Мартін Нанн, директор міжнародної консалтингової компанії Whites Communication і Foley&Nunn під час круглого столу "Референдум з приводу Brexit: передумови, результати і наслідки" в Інституті Горшеніна.

За його словами, Британія - другий найбільший інвестор в економіці Франції, Італії, третій - в економіці США. "Це означає, що так, Британія чхнула - решта світу захворіла. Довіра впала, але вона відновиться", - заявив він.

На його думку, довіра до Британії відновиться через п'ять років і багато в чому буде залежати від подальших дій Великобританії.

"Німеччина вже сказала, що продовжить торгувати з Британією", - зазначив Нанн.

Експерт також зазначив, що найбільшим наслідком референдуму у Великобританії буде струс у ЄС, тому що Франція і Голландія вже заявили, що хочуть провести аналогічні референдуми. "І якщо кожна країна проголосує за вихід з ЄС, то це буде катастрофою. Це буде саме те, чого хоче Путін", - сказав він.

"Великобританії не подобається ЄС у політичному сенсі. Економічно - звичайно, ми продовжимо співпрацю", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram