ГоловнаСвіт

Сполучене Королівство може перестати бути сполученим, - експерт

Мартін Нанн побачив позитивні результати "Брекзиту" для України.

Сполучене Королівство може перестати бути сполученим, - експерт
Мартин Нанн(слева)
Фото: Сергей Нужненко

Імовірно, що Сполучене Королівство більше не буде Сполученим Королівством за підсумками референдуму про членство Великобританії у ЄС.

Про це заявив Мартін Нанн, директор міжнародної консалтингової компанії Whites Communication і Foley&Nunn під час круглого столу "Референдум з приводу Brexit: передумови, результати і наслідки" в Інституті Горшеніна.

"Шотландці голосували одностайно на користь Євросоюзу. Британці голосували одностайно проти. Цілком імовірно, що Великобританія більше не буде Великобританією", - заявив Нанн, відповідаючи на питання про те, що населення Великобританії розділилося на два табори за підсумками референдуму.

"Це демократія, і вона повинна йти своїм шляхом", - додав він.

За його словами, варто розглядати не тільки вплив результатів референдуму на ЄС, а й його вплив на Україну.

"Це дуже тривожний крок для Європи. ЄС доведеться докласти зусиль, щоб визначитися з тим, як це (результат референдуму у Великобританії, - ред.) сталося і куди веде, - сказав Нанн. - Однак я вважаю, що результат референдуму добрий. Для Європи - щоб змінитися. Для України - з двох причин".

"Україна хоче наслідувати цінності Європи, але зберегти свою ідентичність. Ці цінності не змінилися, - пояснив він. - Британці шукатимуть нові союзи поза межами ЄС. Оскільки Великобританія є заклятим ворогом Путіна, Україна стане більш важливим союзником для Лондона".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram