ГоловнаСвіт

Туреччина скасувала візит німецької делегації на військову базу, де розміщується авіація НАТО

За непідтвердженою інформацією, Анкара пояснила відмову тим, чтто німецький парламент визнав геноцид вірмен

Туреччина скасувала візит німецької делегації на військову базу, де розміщується авіація НАТО
Фото: EPA/UPG

Туреччина не дозволила делегації німецьких депутатів на чолі зі статс-секретарем міністерства оборони Ральфом Браукзіпе відвідати турецьку базу "Інджирлік", де розміщується авіація НАТО.

Про це повідомив журнал Spiegel.

Письмових пояснень турецького уряду міноборони Німеччини наразі не отримувало, але, за непідтвердженою офіційно інформацією, Анкара пояснила відмову ухваленням Бундестагом резолюції, що визнає геноцид вірмен.

Німецька делегація планувала в середині липня здійснити ознайомчу поїздку, щоб дізнатися про стан військовослужбовців бундесверу, які беруть участь в операціях проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава". З січня 2016 року німецькі літаки-розвідники використовуються для повітряної розвідки в Сирії.

Це не перша відмова Анкари Берліну. За даними Spiegel, незабаром після ухвалення резолюції Бундестагом Туреччина скасувала відвідування авіабази "Інджирлік" групою німецьких журналістів, пояснивши це міркуваннями безпеки.

Бундестаг 2 червня ухвалив резолюцію, в якій масові вбивства вірмен в Османській імперії названо геноцидом. У відповідь Туреччина відкликала посла з Берліна, назвавши рішення німецького парламенту помилковим. Згодом Анкара оголосила, що ухвалить "план дій" стосовно Німеччини.

Днями також стало відомо про відмову турецького телеканалу Kanal D транслювати програму для дітей, вироблену німецькою громадською телекомпанією ZDF.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram