ГоловнаСвіт

Демократи в Конгресі США влаштували страйк через законопроект про зброю

Страйкарів підтримала Гілларі Клінтон

Члени Демократичної партії влаштували страйк в Палаті представників Конгресу США, вимагаючи ухвалити закон про обмеження продажу зброї.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Кілька десятків демократів в Палаті представників сіли на підлогу, скандуючи: "Немає законопроекту - немає канікул". Вони вимагали, щоб Палата представників до відходу на канікули, які мають початися наприкінці тижня і тривати до 5 липня, обговорила законопроект про заборону продажу зброї деяким категоріям громадян.

Їх підтримала колишній держсекретар і кандидат у президенти Гілларі Клінтон. У своєму "Твіттері" вона написала, що "так виглядає справжнє лідерство".

Нагадаємо, що 21 червня Сенат не ухвалив поправки про обмеження продажу зброї в США.

Раніше, 17 червня, президент США Барак Обама закликав Конгрес ухвалити відповідні закони, а за день до цього представники Демократичної партії на 15 годин заблокували роботу Сенату з вимогою посилити контроль за зброєю в США.

У ніч на 12 червня 29-річний громадянин США, який проживає у Флориді, Омар Матін розстріляв відвідувачів місцевого гей-клубу Pulse. Чоловіка вбили під час перестрілки з поліцейськими. У результаті нападу загинули 49 людей, понад 50 було поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram