ГоловнаСвіт

Великобританія почала голосувати на референдумі з питання виходу з ЄС

Результати підрахують до завтрашнього ранку, 24 червня

Великобританія почала голосувати на референдумі з питання виходу з ЄС
Фото: www.bloombergview.com

У Великобританії почався референдум, на якому виборці мусять вирішити питання про членство країни у Євросоюзі, повідомляє Deutsche Welle

Зазначається, що дільниці у всіх 382 виборчих округах відчинено з 7 години ранку за місцевим часом (09.00 за Києвом). Охочі зможуть віддати свій голос аж до 22:00 (00:00 за Києвом).

При цьому офіційні опитування на виході з виборчих дільниць проводитися не будуть. Телеканалам заборонено давати прогнози.

Як очікується, усі голоси підрахують до ранку 24 червня. Виборча комісія оголосить про підсумки референдуму до початку робочого дня у Великобританії.

 

Згідно з останніми опитуваннями громадської думки, проведеними соціологічним інститутом ComRes на замовлення газети Daily Mail, 48 відсотків британців виступає за збереження країни в ЄС, що на 6 відсотків більше, ніж тих, хто підтримує Brexit.

Як повідомлялося, за словами міністра фінансів Великобританії Джорджа Осборна, вихід країни з Євросоюзу коштуватиме їй 30 мільярдів фунтів у найближчі 4 роки, що змусить уряд країни підняти податки та урізати фінансування соціальних програм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram