ГоловнаСвіт

У Туреччині затримали росіян, які готували теракт на гей-параді в Стамбулі, - ЗМІ

Вилучено "пояси смертників", які планувалося використовувати в натовпі.

У Туреччині затримали росіян, які готували теракт на гей-параді в Стамбулі, - ЗМІ
Бомба, предположительно установленная боевиками ИГИЛ на борту российского А321
Фото: https://twitter.com/gcaw

Трьох чоловіків, підозрюваних у зв'язках із терористичним угрупованням "Ісламська держава", затримали в Туреччині за планування теракту під час гей-параду в Стамбулі.

За даними турецького новинного агентства Dogan, один із затриманих є громадянином Туреччини, двоє інших - уродженці російського Дагестану, повідомляє Newsru.com.

Своєю чергою, газета Yeni Safak стверджує, що двоє затриманих росіян є уродженцями Чеченської Республіки.

За даними Dogan, підозрюваних затримали пізно ввечері у вівторок, 21 червня. Як повідомляє ТАСС, у цих осіб вилучено "пояси смертників", військову форму, ножі, лазерний далекомір і велику кількість документації ІД.

Нібито вони планували підірвати себе в натовпі представників секс-меншин минулої неділі, 19 червня. Тоді в Стамбулі члени місцевих ЛГБТ-спільнот спробували провести ходу, але поліція припинила це, застосувавши сльозогінний газ і гумові кулі.

У цей час усі троє затриманих перебувають під вартою. Повідомляють, що найближчим часом їм буде пред'явлено офіційні звинувачення.

Тим часом російські дипломати заявили, що офіційної інформації про затримання росіян у Туреччині до них не надходило. "На цей момент ніякої офіційної інформації з цього приводу у нас немає", - повідомив співрозмовник ТАСС в Генконсульстві РФ у Стамбулі.

У січні 2016 року в курортному турецькому місті Анталія під час антитерористичного рейду затримали трьох росіян. Виходець із Татарстану Айдар Сулейманов, його земляк Руслан Хайбуллов і виходець із Дагестану Камалудін Бабаєв були затримані за підозрою в зв'язках з "Ісламським державою".

Відносини Росії і Туреччини переживають кризу з осені минулого року, коли турецький винищувач збив російський бомбардувальник Су-24 в небі над Сирією. Льотчики катапультувалися, але один із них загинув, його розстріляли з землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram