ГоловнаСвіт

Продовження санкцій ЄС проти РФ гальмує Франція, - ЗМІ

Уряд Франції ще узгоджує це питання в національному парламенті.

Продовження санкцій ЄС проти РФ гальмує Франція, - ЗМІ
Фото: Рон Высочанский

У Євросоюзі готові остаточно юридично затвердити продовження економічних санкцій проти Росії, але уряд Франції ще узгоджує це питання в національному парламенті.

Про це власному кореспонденту Укрінформу в Брюсселі розповів високопоставлений дипломат ЄС.

"Посли цього тижня схвалили політичне рішення продовжити санкції проти Росії на наступні півроку. Керівники Нідерландів прагнуть завершити цей процес цього тижня в п'ятницю на засіданні Ради ЄС із загальних справ. Але це питання тепер не внесено до порядку денного, адже невідомо, чи встигне уряд Франції узгодити це рішення зі своїм парламентом", - розповів співрозмовник агентства.

Водночас він зазначив, що це нормальний процес прийняття рішення, і ЄС ще має час до кінця липня, щоб остаточно юридично схвалити продовження на наступні півроку дії секторних економічних обмежувальних заходів, введених відносно Росії у відповідь на агресію проти України.

Як також повідомили джерела в дипломатичних колах, під час схвалення рішення у вівторок, 21 червня, постійними представниками країн-членів при Раді ЄС про продовження санкцій проти РФ, усі 28 урядів принципово підтримали це, але три країни - Франція, Великобританія і Швеція, - скористалися процедурою так званого "парламентського резерву", який передбачає отримання погодження з цього питання в національних парламентах.

Європейські дипломати зазначають, що щодо Лондона і Стокгольма в питанні продовження санкцій немає ніяких проблем, і це є суто формальною процедурою, яка повинна бути завершена до кінця тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram