ГоловнаСвіт

​Імовірний коханець стрільця з Орландо розповів про мотиви терориста

"Коханець" орландського вбивці стверджує, що той відчував ненависть до латиноамериканців через невдалий досвід стосунків із ними

​Імовірний коханець стрільця з Орландо розповів про мотиви терориста
Последствия стрельбы в Орландо
Фото: EPA/UPG

Імовірний коханець Омара Матіна - терориста, який розстріляв 49 людей у гей-клубі в Орландо (штат Флорида, США), - розповів про можливі причини злочину.

Він дав інтерв'ю телеканалу Univision.

"Ви не уявляєте, як я ридав. Але я хочу розповісти правду, тому що він зробив це не заради терору. Мені здається, він зробив це з помсти", - сказав чоловік з іспанським акцентом, який представився Мігелем. Своє справжнє ім'я і обличчя він приховує з міркувань безпеки.

Мігель повідомив, що Матін був злий і засмучений - партнер, з яким той кохався, зізнався, що хворий на ВІЛ. Чоловік розповів, що злочинець відчував ненависть до латиноамериканців через невдалий досвід стосунків з ними.

Univision не вдалося підтвердити історію про любовні стосунки Мігеля з Матіні. Тим часом у ФБР заявили, що розмовляли з чоловіком тричі.

У ніч на 12 червня американець афганського походження Омар Матін напав на нічний гей-клуб Pulse в Орландо, штат Флорида. Злочинець, озброєний гвинтівкою і пістолетом, закрився в клубі разом із декількома заручниками. Він розстріляв 49 осіб і поранив ще 53. Через кілька годин підозрюваного ліквідували, заручників звільнили.

Відповідальність за подію взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава", заявивши, що чоловік, який атакував гей-клуб, був її бойовиком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вбивця з Орландо висував США політичні вимоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram