ГоловнаСвіт

Асад доручив міністру енергетики сформувати новий уряд Сирії

Причини, що спонукали сирійського лідера відправити попередній склад уряду у відставку, невідомі

Асад доручив міністру енергетики сформувати новий уряд Сирії
Башар Асад
Фото: EPA/UPG

У Сирії найближчим часом зміниться уряд.

Про це повідомляє сирійське державне новинне агентство SANA, інформує Рейтер.

Президент Сирії Башар Асад уповноважив міністра енергетики Імада Хаміса сформувати новий кабінет. Про причини, що спонукали сирійського лідера відправити попередній склад уряду у відставку, не повідомляється.

Імад Мухаммед Діб Хаміс народився у 1961 році. У 1981 році закінчив Університет Дамаска за фахом "проектування електричних систем", далі працював за фахом. Очолював столичне відділення Державної електрокомпаніі. З 2011 року міністр енергетики. У 2012 році був внесений до списку санкцій Євросоюзу за те, що навмисно відключав електрику, таким чином "беручи участь у репресіях уряду Башара Асада проти сирійського народу".

Нагадаємо, вибори в Народну асамблею Сирії пройшли 13 квітня. Загалом було обрано 250 депутатів, в тому числі 200 - від Національного прогресивного фронту, який очолює партія "Баас" Башара Асада. Опозиція бойкотувала вибори. Явка становила понад 57,5%.

За підсумками виборів парламент Сирії вперше в історії очолила жінка.

Нагадаємо, конфлікт між прихильниками і противниками Башара Асада почався в березні 2011 року і з часом переріс у громадянську війну. За оцінками ООН, жертвами конфлікту стали понад 250 тис. осіб, правозахисники повідомляють про більш ніж 370 тис. загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram