ГоловнаСвіт

У США хочуть відродити комітет зі стеження за російською розвідкою

ФБР візьметься за контроль пересування російських дипломатів територією США.

У США хочуть відродити комітет зі стеження за російською розвідкою
Конгресс США
Фото: prousa.ru

Конгрес США розглядає можливість відродження комітету, який працював за часів "холодної війни", для відстеження дій російських розвідників.

Про це повідомляє BuzzFeed.

Завдання групи - викривати російських шпигунів і пов'язаних з ними можливих злочинів, а також розслідування фінансування організацій, що діють в інтересах Москви. Крім того, передбачається, що ФБР візьметься за контроль пересування російських дипломатів територією США. Вони не зможуть виїхати далі ніж на 50 миль (близько 80 кілометрів) від заявленого місця перебування, якщо протягом попередніх трьох місяців були порушення правил пересування.

Передбачається, що в комітет увійдуть співробітники Держдепартаменту та представники розвідувальної спільноти США. Група повинна буде проводити зустрічі щомісяця.

Комітет сенату з розвідки схвалив відповідний законопроект у травні цього року. Тепер він надійде на обговорення в Сенат. Дату голосування за документ ще не визначено, однак портал повідомляє, що воно має відбутися після сенатських канікул, восени 2016 року.

Зазначають, що такий підрозділ під назвою "Робоча група активних заходів" існував в епоху холодної війни, проте протягом останніх десятиліть не функціонував. Організацію створили 1981 року за часів президента Рональда Рейгана.

Як повідомляли раніше, СБУ за рік упіймала 35 російських шпигунів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram