ГоловнаСвіт

США нададуть афганським силовикам фінансову підтримку у $3 млрд на рік

Конгрес США розгляне можливість надання фіндопомоги Кабулу на суму $1 млрд з 2018 по 2020 рік

США планують надати фінансову допомогу в розмірі понад $3 млрд на рік в якості фінансової підтримки Національних сил безпеки Афганістану в період з 2018-го до 2020 року.

Про це заявив спеціальний представник США в Афганістані й Пакистані Річард Олсон (Richard Olson), інформує агентство Рейтер.

За словами Олсона, Конгрес США також розгляне можливість надання економічної допомоги Кабулу на суму $1 млрд у той самий період часу.

Нагадаємо, раніше у червні президент США Барак Обама розширив повноваження Пентагону в Афганістані. Таким чином американські війська зможуть надавати афганцям посилену підтримку в боротьбі з талібами.

Ситуація з безпекою в Афганістані останнім часом значно погіршилася. Після завершення бойової місії НАТО в цій країні, "Талібан" розширив сферу свого впливу. Таліби, які раніше контролювали значні території в сільських районах, почали наступ на великі міста. На початку квітня "Талібан" оголосив про початок весняного наступу в Афганістані.

Ісламістський рух "Талібан" оформився в Афганістані у 1994 році. З 1996-го по 2001 рік правив країною, у 2003 році ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Усамі бін Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюється у 27 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram