ГоловнаСвіт

Новий мер Рима пообіцяла скоротити надмірні витрати італійської столиці

Зараз борг Рима оцінюють у розмірі між €13 і €16 мільярдами

Новий мер Рима пообіцяла скоротити надмірні витрати італійської столиці
Вирджиния Раджи
Фото: webnovosti.info

Новий мер Рима, представниця опозиційного "Руху п'яти зірок" Вірджинія Раджі має намір боротися з надмірними витратами італійської столиці і скоротити її багатомільярдний борг.

Про це вона заявила в інтерв'ю Euronews.

"Ми почнемо з того, що подивимося, скільки грошей витрачається марно. За два з половиною року роботи Комісії з перевірки рахунків було встановлено, що щороку незрозуміло на що витрачалося €1,2 млрд. Тож ми мусимо перетворити ці статті витрат у реальні послуги громадянам Рима", - заявила вона.

"Нашою головною справою стане перегляд боргу столиці, розмір якого оцінюють у розмірі між €13 і €16 мільярдами. Щоб зрозуміти, як саме попередня столична влада прийшла до такого результату і вести переговори про його виплату та процентну ставку, знадобиться аудит", - підкреслила новий мер Рима.

Вірджинія Раджі вступила в опозиційний "Рух п'яти зірок", заснований знаменитим італійським блогером і сатириком Беппе Грілло, у 2011 році. Через два роки її обрали до комунальної ради Рима, де займалася питаннями освіти і охорони навколишнього середовища.

Їй 37 років, вона заміжня, виховує сина. Здобула юридичну освіту у столичному Університеті Roma Tre, з 2006 року займається адвокатською практикою.

Нагадаємо, екс-мер Рима Іньяціо Маріно у жовтні 2015 року подав заяву про відставку через скандал, пов'язаний із розтратою бюджетних коштів. З листопада 2015 року фактично посаду мера обіймав префекторальний комісар Франческо Паоло Тронка. Термін його повноважень минув 20 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram