ГоловнаСвіт

6 йорданських прикордонників загинули під час вибуху на кордоні Сирії з Йорданією

Донедавна Йорданія трималася осторонь від близькосхідних конфліктів.

6 йорданських прикордонників загинули під час вибуху на кордоні Сирії з Йорданією
Архив

Під час вибуху замінованого автомобіля неподалік від кордону між Сирією та Йорданією загинули шість йорданських прикордонників.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно із заявою йорданської армії, вибух стався за кілька сотень метрів від табору для сирійських біженців "Ракбан", розташованого у пустельній місцевості на кордоні Йорданії, Сирії та Іраку. Начинений вибухівкою автомобіль заїхав у земляний вал на прикордонній території.

Зазначається, що в таборі "Ракбан" проживають близько 50 тис. сирійських біженців.

При цьому, як випливає з заяви йорданських військових, під час нападу на прикордонників було знищено інші автомобілі. Ще 14 людей отримали поранення під час нападу, який стався вранці.

Йорданці вперше стали цілями атаки із застосуванням замінованих автомобілів, відколи в березні 2011 року в Сирії почалася громадянська війна.

Раніше, 6 червня, під час нападу на офіс сил безпеки Йорданії поблизу столиці Аммана було вбито п'ятьох осіб, в тому числі трьох йорданських офіцерів розвідки.

До червня Йорданію практично не зачіпали конфлікти, які охоплюють арабський світ з 2011 року, в тому числі успіхи терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії та Іраку.

Нагадаємо, у лютому Йорданія попросила про міжнародну допомогу для вирішення проблем з біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram