ГоловнаСвіт

Moody's назвало Трампа загрозою економіці США

Аналітики прогнозують скорочення числа робочих місць і зростання безробіття в США в разі перемоги Трампа.

Moody's назвало Трампа загрозою економіці США
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Економічні реформи, які пропонує кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп, можуть призвести до тривалої рецесії в економіці країни і скорочення значної кількості робочих місць, що серйозно позначиться на американцях із низьким і середнім достатком.

Про це йдеться у звіті Moody's Analytics, повідомляє "Интерфакс".

В огляді агентства оцінюються макроекономічні наслідки перемоги Трампа на президентських виборах, які пройдуть у США цього року.

Аналітики Moody's вважають, що за чотирирічний термін Трампа на чолі країни число робочих місць може знизитися на 3,5 млн, а безробіття підніметься до 7%.

У травні безробіття перебувало на мінімальній позначці з листопада 2007 року - 4,7%.

Також у звіті агентства наголошено, що "економіка США буде більш ізольованою і ослабленою". Експерти прогнозують зниження обсягів торгівлі, припливу іммігрантів і прямих іноземних інвестицій.

Трамп обіцяв у разі його обрання президентом скоротити різні податки і для фізичних осіб, і для компаній, що призведе до збільшення дефіциту бюджету США.

Основним автором доповіді є Марк Занді, який був економічним радником президентської кампанії сенатора Джона Маккейна на президентських виборах у 2008 році. Однак тоді перемогу здобув Барак Обама, зазначає AP. Над текстом працювали ще три економісти Moody's.

Найближчим часом Moody's Analytics збирається опублікувати аналіз економічної програми Гілларі Клінтон.

Як повідомляли раніше, Трамп уникнув замаху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram