ГоловнаСвіт

Президент Литви підписала закон про відновлення постійного призову в армію

Щороку на військову службу будуть призивати 3,5-4 тис. литовців

Президент Литви підписала закон про відновлення постійного призову в армію
Даля Грибаускайте
Фото: pik.tv

Президент Литви Даля Грибаускайте підписала закон, який відновлює в країні призов на постійну обов'язкову військову службу не тимчасово (на п'ять років), а постійно, тобто кожного календарного року.

Як випливає з повідомлення, опублікованого на сайті президента Литви, тепер у країні буде змішана модель збройних сил.

Після підписання закону, як очікується, щороку призиватимуть на службу від 3,5 тис. до 4 тис. осіб. Зазначається, що це дозволить у найкоротші терміни сформувати необхідний резерв і укомплектувати штати підрозділів.

Як повідомляє прес-служба президента країни, змішана модель збройних сил країни зміцнить зв'язок армії і суспільства, а також дозволить краще усвідомити необхідність підготовки до оборони країни.

У повідомленні прес-служби президента підкреслюється, що повернення до загальної військової повинності підтримує 68% населення країни.

Повернути обов'язкову військову службу в Литві Грибаускайте запропонувала ще в лютому 2015 року. Тоді вона зазначала, що це необхідно через зміни геополітичної ситуації. У березні того ж року президент країни підписала закон про тимчасове повернення призову, де йшлося, що військовий обов'язок повернеться протягом п'яти років.

Обов'язкову військову службу в Литві скасували ще у 2008 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram