ГоловнаСвіт

КНДР готує новий пуск балістичної ракети

За деякими даними, запуск ракет приурочать до дати початку війни на Корейському півострові.

КНДР готує новий пуск балістичної ракети
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

КНДР готується до запуску балістичної ракети середньої дальності "Мусудан" зі східного узбережжя країни.

Про це повідомляє "Ренхап" із посиланням на джерело в уряді Південної Кореї.

"Після виявлення ознак підготовки запуску ракети ми уважно стежимо за ситуацією. Ми вважаємо, що до запуску готується ракета типу "Мусудан", - сказав співрозмовник агентства на умовах анонімності.

Інформацію про підготовку запуску підтверджують і японські джерела. За їхніми даними, запуск може відбутися в суботу, 25 червня, і буде приурочений до дати початку війни на Корейському півострові (1950-1953 рр.) або 29 червня, коли в КНДР почнеться робота Народних Верховних Зборів.

Непрямим підтвердженням підготовки нового запуску північнокорейської балістичної ракети є наказ міністра оборони Японії Гена Накатані збивати будь-які північнокорейські ракети, які порушують повітряний простір країни.

Протягом останніх місяців КНДР провела низку запусків балістичних ракет. Випробування, проведені 31 травня і 28 квітня, закінчилися невдало. 24 квітня в Пхеньяні оголосили про успішний запуск балістичної ракети морського базування. Старт здійснили із борту субмарини, яка перебувала в надводному положенні.

Нагадаємо, що на початку року КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби. У відповідь на дії Північної Кореї Радбез ООН увів проти Пхеньяна новий пакет обмежувальних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram