ГоловнаСвіт

Убивця з Орландо висував США політичні вимоги

Матін чотири рази дзвонив у службу порятунку "911".

Убивця з Орландо висував США політичні вимоги
Фото: EPA/UPG

Убивця 49 людей у нічному гей-клубі американського міста Орландо (штат Флорида) Омар Матін під час нападу кілька разів дзвонив у службу порятунку "911". Згідно з розшифровками частини розмов зловмисника з диспетчером, які в понеділок, 20 червня, опублікувало Федеральне бюро розслідувань (ФБР), Матін назвав себе "воїном ісламу" і вимагав від США припинити бомбардування Сирії та Іраку, повідомляє DW.

Усього відбулося чотири розмови Матіна з кризовими перемовниками.

Як заявив 20 червня представники ФБР Рон Хоппер, під час розслідування з'ясувалося, що вбивця не був членом якоїсь міжнародної терористичної організації. З оператором Матін розмовляв "холоднокровно, спокійно і виважено", розповів Хоппер.

У ніч на 12 червня 29-річний громадянин США Омар Матін, який мешкав у Флориді, розстріляв відвідувачів місцевого гей-клубу Pulse. Чоловіка вбили поліцейські під час перестрілки. У результаті нападу загинули 49 людей, більш ніж 50 отримали поранення.

Батьки Омара - вихідці з Афганістану. У зв'язку із цим співробітники правоохоронних органів перевіряють його на причетність до радикальних ісламістських угруповань.

Відповідальність за стрілянину в Орландо взяло на себе терористичне угруповання ІДІЛ. Джихадисти стверджують, що Матін присягнув їм на вірність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram