ГоловнаСвіт

У Сирії загинув російський військовослужбовець

Охоронець став жертвою смертника на автомобілі, начиненого вибухівкою.

У Сирії загинув російський військовослужбовець
Фото: syria.mil.ru

У середу, 15 червня, під час військової операції в Сирії загинув російський військовослужбовець. Про це офіційно повідомили в Міноборони РФ, повідомляє агентство ТАСС.

"У провінції Хомс військовослужбовець охорони гуманітарного конвою російського Центру примирення ворогуючих сторін у Сирії Андрій Тимошенков запобіг прориву автомобіля, начиненого вибухівкою, до місця видачі гуманітарної допомоги мирному населенню", - заявили військові.

Військовий відкрив по автомобілю вогонь зі стрілецької зброї, але смертник усе ж устиг підірвати машину. Тимошенков отримав несумісне з життям поранення. Лікарі на авіабазі Хмеймім понад добу боролися за життя військовослужбовця, проте від отриманого важкого поранення 16 червня Тимошенков помер.

Він став одинадцятим російським військовим, чия загибель у Сирії офіційно підтверджена.

Російська військова операція в Сирії із залученням сил ПКС РФ почалася 30 вересня 2015 року, коли Рада Федерації схвалила використання російських військ у цій країні.

У війні взяли участь російські бомбардувальники і штурмовики, а також далека авіація і кораблі Каспійської флотилії і Чорноморського флоту, які завдавали ударів по терористах за допомогою крилатих ракет "Калібр". Також було залучено морську піхоту, десантників і комплекси ППО.

14 березня Путін наказав почати виведення основної частини російського військового угруповання із Сирії, але певна кількість військовослужбовців усе ж залишилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram