ГоловнаСвіт

Голова МОК проведе консультації з Путіним про участь Росії в Олімпіаді

Слідом за легкоатлетами можуть виключити і всю збірну.

Голова МОК проведе консультації з Путіним про участь Росії в Олімпіаді
Фото: EPA/UPG

За відстороненням від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро російських легкоатлетів може послідувати виключення зі складу учасників усієї збірної команди Росії.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Spiegel Online.

За даними видання, на зустрічі йтиметься або про повне відсторонення Національного олімпійського комітету (НОК) Росії від Ігор, або як мінімум про дискваліфікацію представників окремих видів спорту, крім легкоатлетичних.

Тим часом наголошують, що остаточний порядок зборів затверджується головою Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасом Бахом, який, як вважають спортивні функціонери, перед початком зустрічі може провести консультації з президентом РФ Володимиром Путіним.

Баха і Путіна пов'язують дружні стосунки з моменту обрання німецького олімпійського діяча головою МОК у 2013 році.

Учасники "олімпійського саміту" не можуть приймати рішення. Засідання в такому форматі ініціював і вперше провів Бах після свого обрання, зауважує Spiegel Online. У цих зустрічах беруть участь деякі керівники МОК, а також голови всіх НОК і федерацій олімпійських видів спорту. При цьому виконком МОК має право не допустити до участі в Іграх національні збірні, які порушують правила Всесвітнього антидопінгового агентства WADA.

Нагадаємо в п'ятницю, 17 червня, ухвалили одноголосне рішення про недопуск російських легкоатлетів на літні Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. В суботу виконком МОК підтримав це рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram