ГоловнаСвіт

Службове розслідування щодо дипломата посольства України-фігуранта скандалу з контрабандою цигарок триває

Рішення про подальшу долю дипломата буде прийнято за результатами перевірки

Службове розслідування щодо дипломата посольства України-фігуранта скандалу з контрабандою цигарок триває
Фото: http://zakonplus.com.ua

МЗС України продовжує проводити службову перевірки у справі першого секретаря посольства Украини у Словаччині Оксани Ліщишиної, яка підписувала листи про дипломатичний вантаж в автомобілі, в якому її чоловік перевозив контрабандні цигарки.

Про це йдеться у відповіді МЗС України на запит LB.ua.

"За інформацією Департаменту управління персоналом МЗС України, відповідно до Порядку проведення службового розслідування стосовно осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 950 від 13.06.2000, в даний час триває службове розслідування щодо першого секретаря посольства України у Словацькій республіці О.Л.Ліщишиної", - йдеться у листі.

У МЗС зазначають, що за результатами зазначеного розслідування керівництвом МЗС України "буде прийнято відповідне рішення".

Як відомо, МЗС відкликало першого секретаря посольства України в Словаччині Оксану Ліщишину, яка виявилася фігурантом скандалу з контрабандою цигарок.

За інформацією LB.ua, затриманий на контрабанді сигарет з України Сергій Ліщишин, котрий використовував для безперешкодного перетину кордону листи від посольства України у Словаччині, підписані його дружиною-дипломатом, здійснив двадцять нелегальних рейсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram