ГоловнаСвіт

Екс-президента Єгипту Мурсі засуджено до довічного ув'язнення за шпигунство

Раніше повалений президент уже отримав декілька термінів, у тому числі і довічний.

Екс-президента Єгипту Мурсі засуджено до довічного ув'язнення за шпигунство
Мохаммед Мурси

Колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі засуджено до довічного ув'язнення у справі про шпигунство на користь Катару. Відповідний вердикт виніс кримінальний суд Каїра, повідомляє ТАСС.

Крім того, він підтвердив смертний вирок ще шістьом представникам забороненої в Єгипті асоціації "Брати-мусульмани" (заборонена в РФ), які в цій самій справі були засуджені 7 травня до страти через повішення. Рішення суду було пізніше передано на затвердження верховному муфтію країни.

Ще двох обвинувачених засуджено до довічного ув'язнення, двоє отримали різні терміни ув'язнення.

Усього обвинуваченими у справі про шпигунство на користь Катару проходили 11 осіб, зокрема Мурсі. Процес тривав більш ніж рік, за цей час відбулося близько 100 засідань.

Раніше повалений президент Єгипту Мурсі вже отримав декілька термінів, у тому числі й довічний. За версією слідства, прийшовши до влади після "арабської весни", він передавав секретні відомості Ірану, Катару і руху ХАМАС. Крім того, в травні 2015 року Мурсі був засуджений до смертної кари у справі про масову втечу з в'язниці лідерів "Братів-мусульман" у дні повалення президента Мубарака.

Нагадаємо, Мохаммед Мурсі був відсторонений від влади внаслідок військового перевороту в липні 2013 року. Він провів на цій посаді трохи більше, ніж рік. Відставці Мурсі передували багатотисячні протести єгиптян проти його політики ісламізації політичного і громадського життя країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram