ГоловнаСвіт

Нетаньяху викрили у розтраті бюджетних коштів

За деякими даними, офіс ізраїльського прем'єра і МЗС намагалися приховати інформацію про розтрати

Нетаньяху викрили у розтраті бюджетних коштів
Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Прем'єра-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху викрили у витрачанні більш ніж 2,1 млн шекелів (близько $542 тис.) бюджетних коштів під час п'ятиденної поїздки на пленарне засідання ювілейної сесії Генасамблеї ООН.

Про це пише The Times of Israel.

Найдорожче коштував переліт у Нью-Йорк і назад літаком авіакомпанії El Al - 1,5 млн шекелів ($387 тис.). Решту суми Нетаньяху витратив уже в Америці, заплативши $1,6 тис. за зачіску і $1,75 тис. за макіяж. $20 тис. коштувало винесення меблів з готельного номера, щоб подружжя Нетаньяху могло приймати в ньому гостей. Харчування на двох обійшлося в $1,76 тис. Як зазначає видання, до цієї суми не включено витрати дружини прем'єра Сари, які, як підозрюють правоохоронці, також оплачувалися з державних грошей.

Дані про витрати глави уряду передали з консульства Ізраїлю у Нью-Йорку - саме йому довелося сплатити всі рахунки. Газета стверджує, що майже півроку офіс прем'єр-міністра і МЗС Ізраїлю намагалися не допустити розголошення цієї інформації.

Ювілейна 70-та сесія Генеральної Асамблеї ООН стартувала 28 вересня 2015 року. Відкрив загальнополітичну дискусію генеральний секретар організації Пан Гі Мун, після нього виступили лідери провідних світових держав. У дебатах взяли участь 144 голови держав і урядів, в тому числі Біньямін Нетаньяху. Ізраїльський прем'єр розкритикував ядерну угоду з Іраном, звинуватив Махмуда Аббаса та інших лідерів Палестинської автономії в ескалації палестино-ізраїльського конфлікту і закликав членів ООН "залишити свій антиізраїльський фанатизм біля порога".

Нагадаємо, наприкінці травня ізраїльська поліція рекомендувала порушити справу стосовно дружини Нетаньяху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram