ГоловнаСвіт

Обама після зустрічі з сім'ями загиблих в Орландо закликав обмежити продаж зброї

На думку американського лідера, ухвалення законів про обмеження продажу зброї - це ключовий крок у запобіганні актам "внутрішнього тероризму"

Обама після зустрічі з сім'ями загиблих в Орландо закликав обмежити продаж зброї
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама після зустрічі з сім'ями жертв стрільця в Орландо закликав Конгрес країни ухвалити закони, що обмежують продаж зброї.

Про це повідомляє The Hill.

Політична система в США влаштована так, щоб "зробити максимально легкою купівлю надзвичайно потужної зброї терористом або просто неврівноваженою людиною", сказав президент. Він зазначив, що ухвалення законів про обмеження продажу зброї - це ключовий крок у запобіганні актам "внутрішнього тероризму" на зразок стрілянини в гей-клубі в Орландо.

Обама похвалив Сенат США за те, що законодавці погодилися винести на голосування питання про заборону продажу зброї людям зі списку підозрюваних терористів.

Це рішення було прийнято після того, як 15 червня представники Демократичної партії на 15 годин заблокували роботу Сенату з вимогою посилити контроль за зброєю в США.

У ніч на 12 червня 29-річний громадянин США, який проживав у Флориді, Омар Матін розстріляв відвідувачів місцевого гей-клубу Pulse. Чоловіка вбили під час перестрілки з поліцейськими. У результаті нападу загинули 49 людей, більш ніж 50 отримали поранення.

Батьки Омара - вихідці з Афганістану. У зв'язку з цим співробітники правоохоронних органів перевіряють його на причетність до радикальних ісламістських угруповань.

Відповідальність за стрілянину в Орландо взяло на себе терористичне угруповання ІДІЛ. Джихадисти стверджують, що Матін присягнув їм на вірність.

Нагадаємо, у січні повідомлялося, що президент США Барак Обама вирішив посилити контроль над торгівлею зброєю у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram