ГоловнаСвіт

Екс-президент Франції Саркозі закликав Росію першою скасувати контрсанкції

У Санкт-Петербурзі Саркозі виступив адвокатом Путіна, а також проти інтеграції України в ЄС і НАТО

Екс-президент Франції Саркозі закликав Росію першою скасувати контрсанкції
Фото: EPA/UPG

Ніколя Саркозі заявив, що під час особистої зустрічі він закликав президента Росії Володимира Путіна зробити перший крок і скасувати санкції (заборону на імпорт продовольства), які Росія ввела проти Європи.

Про це Саркозі заявив під час Петербурзького міжнародного економічного форуму, повідомляє ВВС.

На думку Саркозі, першим повинен простягнути руку "найсильніший", а це - Росія.

Колишній президент Франції також закликає і європейські країни скасувати санкції, запроваджені проти Росії.

За словами політика, через санкції заледве чи вдасться реалізувати Мінські угоди і якось залагодити конфлікт на південному сході України. Санкції породжують атмосферу недовіри між Росією і Європою, через що навряд чи вдасться домовитися.

Росія, за словами політика, потрібна Європі і для вирішення сирійської проблеми. Саркозі заявив, що слід створити одну коаліцію замість кількох. "Стосунки між Європою і Росією не повинні ніким диктуватися", - заявив французький політик, уточнивши, що США не можуть втручатися у відносини між цими геополітичними суб'єктами.

За його словами, Україна повинна стати сполучною ланкою між Європою і Росією, тому Саркозі виступає проти вступу країни в НАТО і проти глибокої інтеграції в Європу. Також Саркозі закликав Росію дотримуватися територіальної цілісності своїх сусідів.

Саркозі безліч разів похвалив Росію, назвав її "великим континентом", до якого Європа така близька і якого вона не знає, і відзначив авторитет Володимира Путіна, який, за його словами, ніхто не підважує.

Проте, за словами Саркозі, і в нього виникають розбіжності з російським президентом, перш за все, вони стосуються необхідності дотримуватися міжнародних кордонів.

На питання про статус Криму Саркозі відповів, що його не згадували в Мінських домовленостях і саме ці домовленості треба реалізовувати.

Саркозі займав посаду президента Франції з 2007-го по 2012 рік. На посаді президента його змінив соціаліст Франсуа Олланд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram