ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Хакер з Косова зізнався у крадіжці даних американських військових для ІДІЛ

Громадянина Косово звинуватили також у наданні матеріальної підтримки джихадистам

Хакер з Косова зізнався у крадіжці даних американських військових для ІДІЛ
Фото: autocentre.ua

Громадянин Косова Ардід Ферізі зізнався у крадіжці даних військовослужбовців та держслужбовців США і передачі інформації міжнародному терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Відповідна заява Ферізі пролунала на засіданні суду у штаті Вірджинія, повідомляє The Washington Post.

За словами 21-річного чоловіка, він розумів, що бойовики ІДІЛ можуть використовувати надану інформацію для нападу на цих людей, зазначає The Hill. "Я не знаю, навіщо я це зробив. Досі не можу зрозуміти, чому я скоїв цей злочин", - заявив на слуханні Ферізі, відомий в Інтернеті під ніком Th3Dir3ctorY.

Крім передачі даних ІДІЛ, Ферізі звинувачується в наданні матеріальної підтримки угрупованню. Йому загрожує до 25 років ув'язнення. Після закінчення терміну покарання, як очікується, його повернуть до Косова.

Влада Малайзії за запитом мін'юсту США затримала Ардіда Ферізі 15 вересня у Куала-Лумпурі. За даними правоохоронних органів, громадянин Косова зламав комп'ютерну систему компанії, що базується в США, і викрав особисті дані 1351 людини, в тому числі американських військових і держслужбовців.

У період з червня по серпень 2015 року він передав отриману інформацію підозрюваному у співпраці з ІДІЛ британцеві Абу Хусейну Аль-Брітані (справжнє ім'я - Джунаїд Хуссейн). За інформацією Пентагону, 24 серпня ісламіста вбили у Сирії в результаті удару з повітря, завданого США.

У січні 2016 року Ардіда Ферізі депортували в США.

Як повідомлялося напередодні, в Туреччині бойовиків ІДІЛ засудили майже на 500 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram